top of page

Perinteitä kunnioittaen

Tapamme kalastaa ja jalostaa

Palvaamme kaikki kalat perinteisesti hirsiuunissa niin kuin palvikinkut tehtiin aikoinaan. Lämminsavustuksessa lämmönlähteenä toimii saunankiuas. Palvaamisen ja savustuksen ero on pääasiassa aika – kiloisen kirjolohen savustamiseen aikaa kuluu noin reilu 30 minuuttia, kun taas palvaamalla aikaa kuluu 5 tuntia. Palvaaminen tapahtuu meillä perinteisesti hirsiuunissa. Lämpö uuniin tulee kiukaasta, jossa leppähalot loimuavat. Hirsi hengittää luonnollisesti ja kaikki ilmanvaihto pelaa painovoimaisesti, näin varmistamme erittäin pehmeäksi kypsyneen savukalan. Pitkän kypsytysajan ansiosta savun maku on mennyt koko kalan läpi, eikä se jää vain pintakerroksiin. Tasainen savu sekä kalan mehukkuus ovatkin savukalojemme perusta.


Kylmäsavustus tapahtuu myös perinteisesti hirsiuunissa aidolla leppälastulla. Kylmäsavun valmistus meillä kestää 5vrk – prosessin aikana savun annetaan hyväillä painovoimaisesti kalanpintaa pikkuhiljaa. Kylmäsavulohemme on voittanut Artesaani ruoan SM- kilpailussa kultamitalin vuonna 2020.

Palkitut tuotteet

Kalajalosteemme on saanut tunnustusta yhdessä sisaryrityksemme Arctic Circle Delight Oy:n kanssa Artesaaniruoka -kilpailuissa.

131441059_4204968629531794_4703004090034200159_n.jpg
image.jpg
image (1).jpg
AF1QipPM8TdYPvTnpeflaS8ZqC23L2cEBEkObjAeWvHY=w1700-h2338.jpg

Kultaa ja hopeaa

Tuomariston kommentteja:

Kylmäsavulohi:

- ''Siisti file, kaunis väri ja tasainen savun maku.''

- ''Koostumus kiinteä.''


Haukipyörykkä:

- "Maukas ja mehukas haukipyörykkä."

- "Herkullisen näköinen. Hauskasti yhdistetty kasviksia ja kalaa."

- "Moderni makumaailma."

Ahvenherkku:

- "Moderni tuote, joka edustaa uutta ajattelutapaa.

- ''Hyvä luonnollinen maku, joka on saanut luonteensa hiillospinnasta."

Haukinugetti:

- "Hauen fileestä tehty tuote edistää hyvin kotimaisen kalan käyttöä helpon ja nopeasti valmistettavan tuotteen muodossa.

- Tuotteella on hyvä kaupallinen potentiaali."

bottom of page